Wigh har tidigare berättat att hon utsatts för sexuella trakasserier från en egen partikollega. Nu talar Hanna Wigh ut om situationen i SD i TV4:s Kalla fakta som sänds på måndagskvällen.

– Han hade en hand mot halsen och tryckte mig mot väggen. Sen tog han den andra handen som han hade ledig, och tog ner den innanför mina byxor, säger bland annat Wigh i programmet, skriver Aftonbladet.se.

LÄS MER: Wighs vädjande brev avslöjar hat och hot

LÄS MER: SD-möte slutade i slagsmål

Kalla fakta har intervjuat flera personer som slagit larm om interna missförhållanden i SD, som sexuella trakasserier och ekonomisk brottslighet.

– Jag blev utsatt för extremt mycket smutskastning och kände bara att jag var så värdelös och en skam, säger Hanna Wigh som nu hoppar av SD och blir politisk vilde.

När skaraborgaren Anders Forsberg i somras dömdes till fängelse för grov förskingring, var det Hanna Wigh och Maddelen Larsson, ledamot i Falköpings kommunfullmäktige, som låg bakom polisanmälan som senare ledde fram till åtalet mot Forsberg.

LÄS MER: SD-politikern Anders Forsberg döms till fängelse

LÄS MER: Därför överklagar Forsberg fängelsedomen

Annons

Även Maddelen Larsson medverkar i måndagens program. Till nyhetsbyrån TT uppger Larsson att hon nu lämnar Sverigedemokraterna, inte sina uppdrag i kommunfullmäktige. Hon oroas ny för nya trakasserier.

I ett sms till Falköpings Tidning skriver Maddelen Larsson att hon inte har möjlighet för en intervju under måndagen.

– Det är fullt upp i dag tyvärr.

I Kalla faktas program säger Larsson bland annat följande:

– Sedan började häxjakten. Det var ren mobbning. Man blängde när man kom in på möten och ingen pratade med mig, säger Maddelen Larsson till TV4.

Sverigedemokraterna har polisanmält sig självt. Partiet vill gå till botten med Hanna Wighs anklagelser om sexuella trakasserier, uppger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge till Aftonbladet.se.

Aftonbladet: Hur har ni agerat kring Hanna Wighs uppgifter om det sexuella övergreppet?

– När vi fick höra detta tog vi det på stort allvar och pratade med alla som skulle kunna känna till det men ingen förstod vad det handlade om. Vi har gjort vad vi kan för att hitta personen men ingen ger oss ett namn, säger Henrik Vinge till tidningen.

Har du pratat med Hanna om vem det är?

– Nej, det har jag inte. Fram tills nu visste jag inte ens att det var hon, säger Henrik Vinge.

Presschefen Henrik Vinge igen:

– Om vi får reda på att någon utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp så tar vi det självklart på allvar. Detta är inget vi skulle acceptera och eller inte reagera på om det kommer till vår kännedom, säger han.

FOTNOT: Vi söker Hanna Wigh för en kommentar.