Wigh konstaterar också att dagens besked inte kändes bra, men hon har varit i kontakt med sin advokat och de ska nu gå igenom alla handlingar i fallet.

– Du kan skriva att vi överväger att överklaga, så mycket mer går inte att säga innan vi sett handlingarna, menar hon.

Hanna hade givetvis förhoppningar om en annan utgång när det gäller anmälan, men har känt ett stort stöd i att arbeta med advokaten Elisabeth Massi Fritz.

Annons

– Jag uppmanar alla att anmäla direkt när något händer, dokumenterar och att de är medvetna om sin rätt att begära ett målsägandeombud vid anmälan, säger hon.

Olycklig formulering

– Vi har bara fått se beslutet än så länge. Där klassas fallet som ”våldtäkt, mindre grovt". En olycklig formulering eftersom det inte kändes ”mindre grovt” för mig, förklarar Wigh.

När hon ser tillbaka konstaterar Hanna att det varit mycket tårar och stundtals otroligt jobbigt. Hennes hem blev vandaliserat och hennes bil utsatt för attacker. I sociala medier har hennes historia hånats och hon har utsatts för upprepade kränkningar.

– Det har minst sagt varit turbulent, men det finns ett stort värde i att stå upp för dig själv. Jag har tagit tillbaka mycket av den självrespekt jag berövades. Man kan säga att jag återfått mitt värde och det är inte lätt som kvinna att komma dit, säger hon.

Nästa steg blir att gå igenom utredningen tillsammans med Elisabeth Massi Fritz.