Det är femte året som föreningen samarbetar med förbundet Sveriges Döv-Blinda, och bidrag har beviljats av Radiohjälpen och Victoriafonden.

Fem deltagare, varav en helt ny kille från Stockholm, som aldrig ridit förut, tog sig an ridlektioner och teori med stort engagemang! Det varma vädret bidrog till många bad i Sämsjön, både med och utan hästarna. Därefter fortsatte lägerverksamheten med ett integrerat läger, där tre deltagare med funktionsvariation samsades med fyra glada hästtjejer från föreningen. Ellen Lundmark deltog med egna ponnyn Rolo och övriga deltagare lånade hästar av Vara Hästsportklubb.

Dagarna fylldes av hopp och dressyrträningar, uteritter och bad med hästarna, samt teorilektioner om häst och stallskötsel såväl som Ridsportens ledstjärnor, som är riktlinjer för uppförande både mot djur och människor. En tur med Tobias Hellmans lydiga Ardennerhästar bjöds det på vid båda ridlägren. Det blev långa, aktiva dagar, med lite sömn, precis som det ska vara på ridläger.

På hemmaplan hölls sedan ett träningsläger för Pararyttare, med inriktning att börja tävla.  Långväga deltagare, från Ronneby, Dalarna och Göteborg, hade boende på Vara Folkhögskola.  Vi hade också hade fin service i form av måltider och fika från folkhögskolan. Två dagar av teori och programträningar för dressyrdomaren Barbro Andreasson, som gav tips till ryttarna var väldigt uppskattat. Detta var ett nytt koncept som vi hoppas ska återkomma, då det är stort behov av träningsmöjligheter för målgruppen ryttare med funktionsvariation. Vara Hästsportklubbs väl tillgänglighetsanpassade anläggning fick stort beröm av deltagarna.

Annons

Söndagen den 19 augusti höll distriktsmästerskap i dressyr för ponny, häst och pararyttare på Norra Älvsborgs ryttarklubb. En deltagare från Vara Hästsportklubb, Ebba Lindahl tog mästartiteln med sin egna häst Chaley A kila. Stort grattis till Ebba!