VM i Japan är i full gång och för Sverige fortsätter det att rulla på. Under söndagen stod de för en mirakulös upphämtning när de vände niomålsunderläge till oavgjort mot Spanien i den första matchen för huvudrundan och under tisdagen samt onsdagen väntar Rumänien samt Montenegro.

Parallellt med pågående VM står det nu klart var matcherna mot Tjeckien i EM-kvalet i mars kommer att spelas. Bortamötet spelas i Zubri i östra Tjeckien onsdagen den 25 mars och fyra dagar senare, den 29 mars, möts lagen igen i Skövde.

– Vi är mitt uppe i ett VM-slutspel nu och det är en fantastisk känsla att spela mästerskap för Sverige. Självklart vill vi göra det i december nästa år också och vi kommer att göra allt vi kan för att vinna båda matcherna Tjeckien och säkra EM-biljetten, även om det är en tuff motståndare som vi ställs mot och som vi har stor respekt för, säger poängräddaren mot Spanien, Mikaela Mässing, i ett pressmeddelande.

Senast Sverige spelade i Skövde var i EM-kvalet i mars 2018 då Serbien besegrades i en riktig rysarmatch där Jamina Roberts avgjorde i sista sekunden.

I EM-kvalet har både Sverige och Tjeckien inlett med två segrar och står således på samma poäng inför dubbelmötet i mars.

Biljetterna till matchen i Skövde släpps den 16 december.

Relaterat: Enkät: Tio SHE-spelare inför handbolls-VM

EM-kval tabell

1) Sverige, 4 p, +28

2) Tjeckien, 4 p, +19

3) Nordmakedonien, 0 p, –17

4) Portug..

EM-kval tabell

1) Sverige, 4 p, +28

2) Tjeckien, 4 p, +19

3) Nordmakedonien, 0 p, –17

4) Portugal, 0 p, –30

De två bästa lagen går till EM i Danmark och Norge 3–20 december 2020.

Annons