Ett underbart besked till Kåess har kommit från Svenska bowlingförbundet. Då Kåess var högst rankade lag att åka ur i kvalet var de även första lag att få platsen tillbaka ifall något lag högre i serien hoppade av eller på annat sätt inte kan spela i division 1 eller högre. Nu blev det så och Kåess får även nästa år spela i division 1 med sitt A-lag. Ytterligare en positiv konsekvens är att Kåess F1 (klubbens andralag) får vara kvar i division 2, vilket inte hade varit aktuellt ifall A-laget hamnat i division 2. Bra för klubben som fått förstärkning av en av Skaraborgs bästa bowlare i Mattias Tiveljung som återvänder efter ett antal år i Team Mariestad.

LÄS MER: Tiveljung tillbaka i Kåess

Nu flyttas fokus för Kåess A-lag från att ta hem Div 2 till att vara ett av de lagen som ska kvala till Allsvenskan. Så nästa år blir som det förra. Kåess har lag i division 1, 2 och 3 och ett reservlag i Västergötlands reservlagsserie.

Premiär för serien blir för Kåess A den 15 septermber hemma mot BK Taifun från Karlstad. Kåess F1 hamnar i division 2 västra Svealand med många nya lag att möta och en hel del resor till Värmland och Dalsland.