Det var värme, fukt och nostalgi i luften i Boulogner under torsdagskvällen. Det var kanske länge sedan som Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt under namnet GES första gången fyllde parker och arenor – men dragkraften finns fortfarande kvar.

Deras populära Sverigeturné stannade nu till i Skövde och det var runt 3 500 skaraborgare som hade kommit för att lyssna till gruppens många välkända låtar den här sommarkvällen.

Alexandra Eklund och Jessica Almbring.
Foto: Emil Dahlin

Två som satt och väntade längst fram närmast scenen var Jessica Almbring och Alexandra Eklund från Skara.

– Jag har vuxit upp med den här musiken. Det var det enda som spelades hemma tillsammans med Magnus Uggla och Gyllene Tider, säger Jessica.

Ni är längst fram – var det en uttalad plan?

– Nä. Men det var ingen här framme så vi körde på det, ler Alexandra.

Vilken låt ser ni fram emot mest?

– ”En jävel på kärlek”. Självklart.

Marie Skoog och Emma Kalén
Foto: Emil Dahlin

Två andra som höll med om det var Emma Kalén och Marie Skoog som tagit sig till Skövde från Åsarp.

– Men du får sätta ”Guld i USA” i parentes. Den är så given, säger Emma.

Varför har ni kommit hit i kväll?

– Vi fick ett infall och bestämde oss för att utnyttja de sista semesterdagarna, säger Marie.

Annons

Vad har ni för relation till GES?

– Fotbolls-VM -94. Men sedan är de väldigt duktiga artister individuellt också och jag hoppas att de spelar några av sina egna låtar också, säger Emma.

Först upp på scenen den här kvällen var dock inte GES utan Eric Gadd som värmde upp publiken med några av sina mest populära låtar. Sedan tog GES plats på den stora scenen. Området framför scenen blev då allt mer välfyllt, fler armar höjdes mot kvällshimlen och det bjöds på låt efter låt att sjunga med till. De inledde med ”Sångerna om sommaren” och sedan följde en hitkavalkad med låtar som ”Regn hos mig”, ”Magaluf”, ”Mare Mare”, ”Upp över mina öron” och ”Hon är min”.

Och Jessica, Alexandra, Emma och Marie behövde förstås inte bli besvikna.

De fyra – och alla andra – fick dansa och sjunga loss ordentligt när ”En jävel på kärlek” dök upp som sista låt innan extranumren.

Och allra sist – när ljuset från scenen var det enda ljus som fanns kvar – så flyttade GES klockan 24 år tillbaka och fick hela Bolougner att sjunga om att gräva guld i USA.

En glimrande avslutning på en glimrande kväll, helt enkelt.

Pop