Larmet till polisen inkom klockan 11.42. Enligt uppgifter i samband med larmet handlade det om 15 elever som börjat slåss. Initialt fanns uppgifter om ett gängbråk, men de tillbakavisas av rektorn på Katedralskolan.

— Det är två elever som har kommit i luven på varandra, berättar Thomas Edlund.

Bråket startade inne i skolans fullsatta matsal, där flera hundra elever fanns på plats. I samband med bråket användes också någon form av tillhygge.

Annons

— Men ingen blev allvarligt skadad. En kille har fått någon form av skada på huvudet, men det kan också ha varit av ett knytnävsslag. Han har fått uppsöka sjukvård, berättar rektorn Thomas Edlund.

Polisen anlände till skolan klockan 11.47 och då var det enligt dem lugnt på platsen.

Efter att situationen var under kontroll tillkallades även Securitas till platsen och Katedralskolans krisgrupp satte sig i möte.

— Just nu har vi personal som cirkulerar runt på skolan för att ha koll på läget, men vi ser ingen oro i elevgruppen längre, säger rektorn.

Securitas kommer att finnas kvar och vakta på skolan veckan ut fram till dess att sportlovet börjar. Men enligt rektorn finns ingen större anledning till oro.

— Det här var en isolerad händelse.

Polisen försöker nu få en bild av vad som hänt på platsen.

Eleverna som bråkade blev tillsagda att komma till polisstationen med sina föräldrar. Senare under kvällen upprättades två anmälningar. Pojkarna hade anmält varandra för misshandel.