Annons

Gammaldags gård mindre sårbar

Gammaldags gård mindre sårbar

Någon ko, ett par grisar, en handfull höns, spannmålsåkrar och så en del odling av potatis, grönsaker och frukt. Det var längesedan ett vanligt jordbruk såg ut så. Men den sortens bondgård är på många sätt mindre sårbar än storskaligt, högeffektivt jordbruk.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Bergheden och Nordström i topp på Moderaternas listor

Sten Bergheden i topp på riksdagslistan och Charlotte Nordström i topp på listan till regionen. Så blev utfallet när Moderaterna fastställde turordningen för de sex främsta kandidaterna på respektive lista vid nomineringsstämman på lördagen.

"Vänersborgaren" kvar i Skara

"Jag kan inte vara kvar i Skara, det går inte". Så sa "Skara-Bert" i slutet på juni i år. Istället skulle han bli Vänersborgare - och kommundirektören där öppnade famnen för entreprenören.
Men fortfarande har inget flyttlass gått. Han har nämligen inte bestämt sig för i vilken kommun han ska göra sin politiska comeback.

S-veteraner fick Erlanders medalj

De har nästan 80 år tillsammans i riksdagen. I lördags fick Sven-Gösta Signell, Skövde, Birgitta Johanson, Tidaholm, Anders Nilsson, Vara, och Kjell Nordström, Skara, ta emot Socialdemokraternas högsta utmärkelse, Tage Erlanders Hedersmedalj.

Regionens budget justeras

Justering av nästa års budget, gratis influensavaccin för riskgrupper och hur kollektivtrafik ska upphandlas är något av det som ska diskuteras när regionfullmäktige möts på tisdag.

Många avåkningar i halkan: "Snorhalt"

Räddningstjänsten varnar för svarthalka sedan flera bilar har åkt av vägen på riksväg 26 utanför Tidaholm.

Julmarknad med rätt känsla i Eggby

Julmarknadernas tid är här. På lördagen var det dags för Eggby-Istrum-Öglunda bygdegårdsförening att bjuda in till Vallegården i Eggby.

Anton lever sin dröm

Att hoppa från ett 4 000 meter högt berg, flyga nerför bergssidan i 270 kilometer i timman och avsluta med att träffa en två kvadratmeter stor skylt innan man utlöser fallskärmen, det är Skövdebon Anton "Squeezer" Andersson senaste projekt.

21 dog i värsta kraschen i Flygvapnets historia

Efter att ha levererat bombplan till Etiopien var de svenska piloterna på väg hem i ett chartrat plan. I ett oväder flög man fel och kraschade in i berget Monte Carro i Italien och 21 personer dog.
– Det skedde den 18 november 1947 och är den största flygolyckan i Flygvapnets historia, säger flyghistorikern Raymond Andersson.
Artikel 2 av 9
Bergheden och Nordström i topp på Moderaternas listor
Tillbaka till startsidan