Polisen uppskattade att 65 samlades strax efter lunch utanför Liseberg i Göteborg, de bedömdes vara medlemmar ur nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Gruppen började först att tåga från platsen men hindrades snart av polisen.

— De marscherade en kort stund, men kom inte längre än till Korsvägen där polisen satte stopp, sa Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, till GT.

Annons

Polis åkte till platsen för att tala med personerna som verkade starta en demonstration utan tillstånd. De svartklädda tog fram fanor och började en manifestation, skriver polisen på sin hemsida.

Vid Korsvägen uppmanades demonstranterna av polis att avbryta och flera sprang från platsen i olika riktningar mot centrum. Inga uppgifter finns om personskador, enligt information från polisen.

Åtta personer omhändertogs, misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten. Lite senare omhändertog polisen ytterligare sju personer vid Viktor Rydbergsgatan. De demonstranter som fortfarande höll fanor uppe uppmanades att ta ner dom.

Totalt omhändertogs sexton personer som ska identifieras och förhöra av polis. Polisen bedömde att det totala antalet demonstranter var cirka 65 stycken.

Enligt GT är det flera av de omhändertagna som även anhölls av polisen efter demonstrationen i samband med Bokmässan tidigare i höst.