Larmet kom vid 16-tiden och när räddningstjänsten kom fram till Saleby gård, som ligger på väg upp mot Ålleberg, bara några kilometer utanför Falköping, visade det sig att det var en fullt utvecklad brand i en ladugård.

– Vi är på plats. Det har skickats styrkor från både Falköping och Tidaholm, sa räddningschef Roger Almgren strax efter 16.30 på tisdagen.

Räddningschefen berättade då att hela taket har brunnit igenom och att man arbetade för att branden inte skulle sprida sig till de närliggande byggnaderna.

– Det ser inte bra ut, utgången brukar inte vara god när taket har brunnit igenom på det här sättet. Men det ska inte vara någon person som har skadats, och det ska inte heller finnas några djur i ladugården.

Vid 17-tiden hade den stora byggnaden brunnit ner till grunden – men oron för att branden skulle sprida sig vidare var inte släckt.

– En intilliggande byggnad är i riskzonen, sa Christian Welander, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten, då. Wilander kunde dock inte berätta vad som förvarades i byggnaden – men kunde, likt Almgren, konstatera att inga djur, och inte heller några människor, hade skadats i branden.

Klockan 19.00 kunde räddningstjänsten berätta att det endast är lite glöd kvar och att det inte längre finns någon risk för spridning.

Glöden kommer att kontrolleras av räddningstjänsten som är kvar på platsen under tisdagsnatten.

Annons