Skaraborgs Läns Tidning

Annons

2 000 ton ost under taket

2 000 ton ost under taket

I början av mars kom de första ostarna.
På torsdagen invigdes Falbygdens ost-lagret på Marjarp officiellt, med bandklippning och rundvandring.
– Det fungerar som planerat, säger Eleonor Johansson, platschef i Falköping.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Astro Sweden i Skara köper Lundsbrunns Kurort

Den anrika Kurorten i Lundsbrunn, som gick i konkurs för några månader sedan, är nu såld till Skaraföretaget Astro Sweden AB. I köpet ingår hela konkursboet med samtliga ingående fastigheter och inventarier, uppger konkursförvaltare Peter Bengtsson i pressmeddelande.

Lista: Här är företagen som startades under hösten

Under de senaste månaderna har 17 nya företag startats i Skara, Götene och Vara. Restaurang, tandvård, fastighetsförvaltning och padeltennis är några av de nya verksamheterna som rapporterats till Bolagetsverket.

Nya spekulanter på kupolen

Det första försöket att sälja Köpstadens glaskupol gick i stöpet för ett par veckor sedan. Men nu kan en försäljning vara på gång igen.
– Vi har ett par nya intressenter, säger Bengt Ekström på Hjobo entreprenad, som är ansvarig för rivning och försäljning.

Många ville hjälpa Filip att hjälpa Vid din sida

Filip Karlssons insamling till Jeanette Höglunds organisation Vid din sida är avslutad. På en vecka fick han ihop 31 419 kronor. Pengar som nu är överlämnade till Jeanette att använda i organisationens verksamhet

Ali kan utvisas – trots hot i Iran och jobb i Sverige

Ali Gholami konverterade från islam till kristendom i Iran och blev efter det både förskjuten av sin familj och förföljd av polis. Nu hotas han av utvisning tillbaka till sitt hemland, vilket gör både honom och hans arbetsgivare förtvivlad.
– Vi förlorar en viktig anställd, säger Ari Larikka och Fredrik Falkhage på Tess bilvård och service där Ali haft praktik och arbetar i två år. Om han får stanna vill de ge honom ett fast jobb.

Sprutbytesmottagning öppnar i Skaraborg

Nu startar Skaraborgs första sprutbytesmottagning i Skövde.
– Om vi sett att detta hade ökat missbruket eller varit osäkra så hade vi aldrig kunnat jobba vidare med detta, säger läkare Erik Backhaus.

Debatt: Ambulansvården viktig för Centerpartiet

Centerpartiet fanns på plats, dock inte klädda i profilkläder. Flera av de mer kända C-företrädarna hade förhinder, av familjeskäl, svarar de nu på frågan om varför det verkade som att de inte var på plats på ambulansdemonstrationen i Skara i lördags.

Många kvadratmeter för pengarna i Skara

Hur mycket bostad du får för pengarna varierar stort beroende på var i landet du är beredd att bosätta dig. En ny kartläggning från Svensk Fastighetsförmedling visar att är man ute efter en billig bostadsrätt så är priserna i Skara förmånliga.
Artikel 2 av 9
Astro Sweden i Skara köper Lundsbrunns Kurort
Tillbaka till startsidan