Skara HF hade chansen att säkra en slutspelsbiljett i måndags. Men mot Önnered stämde inte mycket för Skaralaget, som gick på pumpen efter att ha kollapsat i andra halvlek.

– Efter 14–14 blev vi stressade och flera individuella misstag gjorde att vi tappade greppet över matchen, kommenterar Magnus Frisk på klubbens hemsida.

LÄS MER: Skara HF föll ihop och missade chansen: "Vet inte varför det blir så"

På fredagen är det dags för den sista grundserieomgången och då får Skara HF chans till revansch på hemmaplan.

Mycket står på spel

Man tar emot redan slutspelsklara VästeråsIrsta och kan vid seger säkra slutspelsplatsen.

Men om det blir förlust kan Skövde HF, som jagar tätt bakom, gå om, detta förutsatt att de vinner sin hemmamatch mot topplaget Lugi.

Efter den tunga förlusten mot Önnered laddar Skara HF nu om.
Foto: Teodor Holm

– Nu måste vi fortsätta jobba på med vårt eget spel och inte fundera så mycket på vad som kan hända, menar Frisk.

BILDEXTRA: Se 22 bilder från Skara HF:s smärtsamma förlust

"Stor publik kan hjälpa"

VästeråsIrsta är sexa i SHE och vill befästa placeringen i tabellen för att undvika ett möte med serievinnaren i en kvartsfinalserie.

Annons

– Våra motståndare gör det bra och har en hög högstanivå även om de har gjort en del dåliga matcher. Ellenor Åström-Nilsson är en härförare som kan leda sitt lag framåt i trängda lägen.

I Skara saknas fortfarande Line Hindhede. I övrigt finns samma namn som var med i matchtruppen mot Önnered tillgängliga för spel.

– Vi jobbar hårt inför matchen som betyder så mycket för oss. En stor publik att ta kraft ifrån kan hjälpa oss. Vi har ju visat att vi varit starka på hemmaplan den senaste tiden och det är en känsla vi vill ta med oss in i matchen, kommenterar Magnus Frisk.

KRÖNIKA: Albertsson: Vilka dramatiska matcher vi har att se fram emot!