Fredrik Lind åkte in på två 17-platser i SM i motocross för två år sedan. Sedan skadade TMK-föraren sitt knä och har inte tävlat ordentligt efter det.

— Det började väl egentligen med att jag inte fick operera mig för att knät var "för bra". Men sedan skadade jag ju knät igen och då fick jag en operationstid. Om jag hade fått operera mig direkt kanske jag hade kunnat ha varit tillbaka efter ett år, säger Lind som blev tia av 20 deltagare i seniorklassen i lördags. Snabbast av alla i seniorklassen var Skövdes Albin Elowson.

Annons

— Jag började tävla i Vintercupen i Falköping, men jag har bara tävlat hittills. Det har inte blivit någon träning. Jag har ju legat på latsidan de senaste två åren förutom några få inhopp i serielaget. Jag är jättenöjd med placeringen i lördags. Det var en klar förbättring mot tidigare tävlingar.

Är det TMK:s serielag i motocross som du siktar på framöver?

— Ja, där ska jag absolut vara med och köra. Nu tävlar jag mest för att känna av kroppen och sedan får jag se vad det blir för satsning. Det jag vet är att det inte kommer bli en lika stor satsning som tidigare, när jag körde SM, för det fungerar inte som det är just nu.

Vill du köra på SM-nivå igen?

— Eftersom jag inte har tränat på två säsonger måste jag börja om. Jag måste köra i det som kallas Sverigecupen, men nu kan man få wild card till SM-deltävlingar om man kör Sverigecupen och det är i så fall det jag siktar på. Men det där beror ju också på vad jag orkar hålla för fart och hur bra fysiken är. Framför allt måste konditionen upp. Jag kanske orkar köra ett varv nu, men jag måste ju klara ett heat.

Av hemmaförarna visade ungdomarna framfötterna. Isac Friman och Jesper Storm blev tvåa i sin respektive klass.

— Både Isac och Jesper körde jättebra. Sedan var Alfred Hjerp debutant i Ungdom E0 och han körde också skitbra. Det är jättekul, sa Lind.