Den märkligaste djurnyheten var inte sann, och tur var väl det.
En man från Ystad påstods ha avlidit då han försökte ha sex – med ett getingbo. Enligt den falska artikeln, som spreds över världen, skulle offret ha påträffats med 146 getingstick, varav 54 på könsorganet.
Sann var däremot en magstark historia i Sundsvall där en rullstolsburen man, förlamad från midjan och nedåt, tuppat av efter att ha tagit extra morfin mot smärtorna av ett infekterat sår. När han vaknade hade hunden ätit upp hans tår.
– Han hade nog jobbat hårt under natten, för han var helt slut, sade mannen.

I samband med en husrannsakan i Malmö hittade polisen en två meter lång nilkrokodil i ett växthus. Husägaren ska ha haft krokodilen i över tio år men i februari nästa år får den ett nytt hem: The Crocodiles of the World Foundation i Storbritannien.
I maj blev det också stor uppståndelse på sociala medier när en strutsliknande fågel siktades på gatorna i värmländska Molkom. Fågeln, en nandu, fångades till slut in av en bonde.
Några mil norrut, i Hagfors, tog sig ett lodjur in i ett hönshus och åt upp 14 av 20 hönor och trodde sig nog ha hamnat i alla lokatters himmelrike. Men lon kunde inte ta sig ut och några timmar senare hade en jägare skickat lon till himmelriket på riktigt.

Också utanför Sverige duggade djurnotiserna tätt.
Bargästerna på ett flott hotell i Kalifornien höll på att sätta drinken i halsen när en liten sjölejonflicka klafsade in och slog sig ner i en stol. Ungen hade uppenbarligen gett sig ut på upptäcktsfärd från en näraliggande havsstrand.

En besökare på ett zoo i Kina blev rejält förbryllad när djurparkens lejon började skälla. Det visade sig att "lejonet" i själva verket var en stor, långhårig hund.
I Egypten fängslades en livs levande stork efter misstankar om spioneri. Men den apparatur som storken bar på hade inget med underrättelseverksamhet att göra. Storken släpptes men hittades senare död.

Och så har världens fulaste djur utsetts. Titeln gick till arten "blobfish", Psychrolutes marcidus, som närmast kan beskrivas som en geléklump med ett sorgset gammelmans-ansikte.
– Jag har inget emot pandor, men de har sina beskyddare. De här arterna behöver hjälp, sade biologen Simon Watt på Ugly Animal Preservation Society till BBC.
(TT)