Kent Johansson är bördig från Skara och bor numer på Öland. Han har en lång bakgrund inom föreningsliv och folkbildning. Johansson har varit ledamot i Europaparlamentet och innan dess varit verksam som regionråd i Västra Götalandsregionen, ordförande i kulturnämnden Skaraborgs Landsting samt suttit i styrelsen för Kulturrådet.

— Jag ser fram emot att vara med att fortsatt utveckla Hemslöjden, som på ett spännande sätt förenar traditioner med nyskapande och där människor som är intresserade av handgjort skapande kan känna sig välkomna på sina egna villkor, säger Kent Johansson, nyvald ordförande i Hemslöjden, i ett pressmeddelande.

Han ingår även i Indelningskommittén, som gör en statlig utredning om en ny läns- och landstingsindelning. Förslaget innebär att Sverige delas in i färre län och landsting. Uppdraget avslutas under 2017.

Hemslöjden är en ideell organisation med 89 föreningar runt om i landet. Genom att fixa kurser, utställningar, föreläsningar och andra aktiviteter jobbar föreningarna för att slöjden ska utvecklas och vara en självklar aktör inom kulturen och näringen.