– Det har varit mycket förberedelser som alltid inför tävling, sen har det kanske varit lite extra nervöst just för att vi inte arrangerat på den här anläggningen innan, säger tävlingsledare Emelie Johansson.

Dagen bjöd påstrålande solsken och det var varmt i luften.

– Men ryttarna rider fram inne i det isolerade ridhuset, där är det svalare än ute så den mesta av tiden behöver de inte rida i den stekande värmen, berättar Emelie.

Lagtävlingen avgjordes i lag om tre eller fyra ekipage där de tog sig an dressyrprogrammen LB:1 och LA:1. De tre bästa resultaten är de som räknas för laget.

Lördagens omgång vanns av Skövde ryttarförening och andraplacerade blev Essunga ryttarförening. Eftersom detta var sista omgången av tre korades också de totalplacerade lagen där Bergs hästklubb vann före Hjo hästsportklubb.

– Vi har inte haft någon lag placering den här säsongen men är ändå nöjda med de prestationer som gjorts av våra ekipage. Alla kan inte vinna men vi har i alla fall varit med och haft väldigt roligt, säger Emelie Johansson som förutom tävlingsledare för dagen även fungerat som lagledare för Varas lag under vårens tävlingar.

Ebba Lindahl som tävlar för Varahästsportklubb var den enda hemmaryttaren som fick med sig en rosetthem från lördagens tävling. Tillsammans med ridskolehästen Priscilla fick hon 65,55 procent i klassen Lätt D:4. Övriga deltagande från hemmaklubben var Maria Edström-Sahlgren, Yvonne Eliasson, Anna Elfstrand, Eva Färnefors, Frida Gryttborn, Rebecca Hägg, Emelie Johansson, Sandra Uvesten och Gunnar Wångstedt.

Annons