Denniz Pop Awards är instiftat till minne av den legendariske musikproducenten, som gick bort 1998. I juryn sitter hans vänner och kollegor, bland annat Max Martin, Jacob Schulze, Andreas Carlsson och Jörgen Elofsson och andra välkända musikprofiler.

Juryn handplockar de nominerade. I år är Elina Stridh en av de utvalda. Hon är en av tre finalister i kategorin rookie songwriter/producer, som ska gå till den mest lovande låtskrivaren eller musikproducenten i Sverige just nu.

Elina Stridh är född och uppväxt i Tibro. Hon gick på Music and production i Skara och blev nyligen klar med sin utbildning vid välrenommerade yrkeshögskolan Musikmakarna i Örnsköldsvik. Nu jobbar hon som låtskrivare hos musikförlaget Telescope i Stockholm.

Annons

Hon är också en av årets mottagare av Tôrparpriset, där juryn hyllar hennes "näsa för sköna melodier".

Nu kan det bli ett pris till, men det avgör du. Det är nämligen allmänheten som får rösta fram sin favorit i den här kategorin.

Men konkurrensen är hård. De övriga nominerade är Anton Rundberg och Julia Karlsson, två av låtskrivarna bakom Galantis Runaway och Lina Hansson, som är medskribent på John De Sohns Born Free Born Wild.

Det delas också ut pris till årets mest lovande artist/band, till MVP, most valuable person, det vill säga en underskattad hjälte i musikbranschen och så the grand prize, till årets största internationella succé.

Galan hålls den 11 juni på Berns i Stockholm, där vinnarna förutom äran och prisstatyetter, får motta var sitt stipendium på 10 000 dollar.