Skövde IK inkasserade fjärde förlusten på de fem träningsmatcher man har spelat under försäsongen hittills. Förlusten kom mot HC Dalen som SIK besegrade med 4–3 för en vecka sedan. På onsdagskvällen var siffrorna de samma men till Dalens favör som vann efter förlängning.

– Det var en ganska rolig match att spela. Det är mycket känslor och smäller sen vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Vi är inte riktigt påkopplade från start, säger Skövde IK:s Oscar Forsmark.

Det är mycket som är nytt i SIK. Flera spelare som var tongivande i fjol har lämnat samtidigt som det kommit in en hel del nyförvärv.

En stor skillnad gentemot föregående säsonger är spelsättet. Forsmark utvecklar:

– Vi har ett helt nytt spelsystem och en annan hockeyfilosofi så det är klart att det blir en omställning. Jag känner också att jag haft svårt att hitta rätt på banan, att veta om jag ska gå eller stanna. Men jag känner att det blir bättre, säger han och fortsätter:

– I år är det mycket att vi ska gå och köra på deras backar. Förra året var det mer att backa av och styra och inte gå bort sig. Vi ska inte gå bort oss i år heller men vi ska våga mer. Johan (Hellström, tränare) säger att vi ska försöka spela oss ur varje situation. Förra året hände det att vi slängde iväg pucken i onödan.

Kommer det vara ett roligare Skövde IK i år?

Annons

– Ja, det tror jag. Det kommer vara mycket fart. Vi spelar en väldigt modern hockey.

Vad känner du att truppen står jämfört med vad den stod vid samma tidpunkt 2017?

– Vi siktar på allettan – det är där vi hör hemma. I år kommer det var mer att vi som grupp är med och bidrar. Tidigare har man förlitat sig på de mer namnkunniga. Nu får vi bidra mer som lag och det blir spännande, säger Skövde IK:s Oscar Forsmark.