Anders Hellgren menar att handläggningstiden för serveringstillståndet drog ut så mycket på tiden att han var tvungen att lämna publokalen på Klostergatan som han renoverat, helt utan kompensation.

— Jag hyrde lokalen och drog på mig stora kostnader i ombyggnad och inventarier, samtidigt som kommunen lät bli att behandla min ansökan, säger Anders Hellgren till NLT.

I början av 2013 som han hyrde han Bryggeriet på Klostergatan och renoverade lokalerna. I maj sökte han alkoholtillstånd för att kunna öppna under sommaren, men det drog ut på tiden. Först sju månader efter ansökan kunde beslut tas. Men då hade hyresvärden redan sagt upp Anders Hellgren, så det blev aldrig någon pub.

Annons

Skara kommun bestrider stämningen, förvaltningschefen Pernilla Magnusson menar att det fanns skäl för att ärendet drog ut på tiden.

Anders Hellgren menar att han tvingades lämna lokalerna utan att få kompensation för sina investeringar. Därför stämmer han nu Skara kommun, det var det sena alkoholtillståndet som var orsaken anser han. Hur mycket hans bolag Paybacktime AB stämmer kommunen är inte specificerat, men det handlar om miljonbelopp.

De två parterna ska mötas i en muntlig förhandling den 5 april i Skaraborgs tingsrätt.

Anders Hellgren har även stämt fastighetsägaren till Bryggeriet på 11,7 miljoner kronor. Han påstår att fastighetsägaren misskött sig. Fastighetsägaren menar i sin tur att han hade ett antal obetalda hyror, totalt på omkring en halv miljon kronor. Det var en seglivad tvist, förra sommaren lämnade han lokalen.

I februari var det klart med en ny hyresgäst som planerar att öppna restaurang och pub i lokalerna på Klostergatan.