Klockan 13 började begravningsgudstjänsten i Säters kyrka utanför Skövde. Kyrkan har plats för 130 besökare, och de flesta platser togs i anspråk av Lisa Holms familj, släkt och vänner.

Lisa Holms familj ville att människor som inte får plats i den lilla kyrkobyggnaden ska kunna följa begravningen utifrån. Därför hade en ljudanläggning monterats utanför kyrkan, där besökare kunde lyssna till akten.

Polis och kyrkan trodde att många vill visa sitt deltagande och därför söka sig till platsen. Människor över hela Sverige har visat sitt stöd och skickat sina kondoleanser till den drabbade familjen. Ungefär 200 personer kom.

Begravningsakten följde vanlig begravningsceremoni.

Officiant var komminister Lars Tullberg. Lisas familj hade samlat tre musikstycken från hennes Spotify. Det blev också psalmsång och bön. Lars Tullberg höll griftetalet varefter de församlade tog ett tyst farväl av Lisa Holm.

Efter det att familjen och släkt tagit sitt adjö, lämnade de kyrkan. Allmänheten fick därefter möjlighet att komma in i kyrkorummet för ett stilla farväl.

Under ceremonin rapporterade vi löpande, vilka du kan läsa i texten nedan. Läs också de mängder av kommentarer och sista hälsningar som lämnats till Lisa Holm.

 

Live-published photos and videos via Shootitlive