Piperska har i 200 år tagit emot behövande till sin rekreationsanläggning, som ligger ett stenkast från kurorten i Lundsbrunn. Gamla och sjuka eller deras anhöriga kan få en stunds avkoppling på den vackert belägna gården.

Med anledning av jubileet släpptes tidigare i år en bok om verksamheten, men nu kan intresserade även göra ett besök på Piperska. På söndag hålls öppet hus.

— Senast vi hade något liknande var 2006 och då var det mängder av Lundsbrunnsbor som kom hit för allra första gången. Det är inte ovanligt att vi får frågan vad vi egentligen gör här så vi hoppas verkligen att de som är nyfikna tar chansen att komma hit och titta, säger Ingela Palm, verksamhetsansvarig på Piperska till Götene Tidning.

Under dagen ordnas det guidade visningar och bjuds på fika.

På onsdag fortsätter firandet. Då hålls en parentation, en minneshögtid i Ledsjö kyrka då bland annat biskop Åke Bonnier deltar. Sedan blir det mingel, underhållning och middag på Piperska. Bland de 120 inbjudna gästerna finns tidigare landshövdingen i Västra Götaland, Lars Bäckström, biskop Åke Bonnier, kyrkoherde Claes Björndahl, Eva och Ivar Virgin, ägare till Mariedals slott och många fler.