Du behöver följande till 4 personer:

8 skivor surdegsbröd (funkar fint med annat bröd man tycker är gott)

2 nektariner

2 hjärtsallad

8-10 rädisor

8-10 cocktailtomater

10 delikatesskapris + några att garnera med

1 stekost (lokal halloumi)

Rapsolja

Smör

Salt

Svartpeppar

Vinägrett:

1 tsk dijonsenap

1 tsk sötstark senap

1,5-2 citroner

1 vitlöksklyfta

0,5 dl kallpressad rapsolja

1 kruka färsk körvel

Gör så här:

Skär rädisor & tomat i kvartar. Plocka bladen av salladen och skölj noga. Dela nektarinerna på mitten och ta bort kärnorna. Dela sedan varje halva i fyra klyftor. Dela kaprisen i kvartar.

Skär osten i tjocka skivor.

Hetta upp en stekpanna på medeltemperatur, häll på olja. Börja med att steka de klyftade nektarinerna. Stek sedan osten, låt den få ganska mycket stekyta, på båda sidorna. Avsluta med att vända runt salladen i stekpannan, här går det ganska snabbt. Den skall liksom bara få lite värme och börja mjukna.

Stek sedan brödskivorna i rikligt med smör.

Ta en stor skål, klicka i senap, salt, svartpeppar och riven vitlök. Pressa i saften av 1,5 citron, tillsätt även den kallpressade rapsoljan. Vispa ihop. Avsluta med att hacka nästan all färsk körvel och blanda i. Spara lite att garnera med.

Lägg allt utom brödet och osten i din vinägrett och blanda runt.

Annons

Sen är det bara att lassa på dina marinerade grönsaker och den stekta osten på det smörstekta brödet. Det här blir allt annat än en tråkig ostfralla!

Mat