Taiwan.

Det slående vackra landet som glömts bort.

Taiwan, vart ligger det? Vad finns det där?

Denna bortglömda ö är verkligen helt fantastisk på alla sätt och vis. Det finns någonting för alla. Långa fina stränder i söder, natursköna upplevelser i öst och väst och storstadsliv i norr.

Huvudstaden Taipei

Låt oss börja med Taipei, huvudstaden. Här är det superlätt att ta sig runt med allt ifrån tunnelbana till att hyra cykel, gå eller ta bussen. Jag valde självklart att cykla och gå då vädret var helt fantastiskt och man upplever väldigt mycket mer.

Så vad finns det att göra i Taipei då? Starta dagen med Tower 101- åk upp i tornet och få en slående utsikt över staden. Köp med dig lunch och gå den korta sträckan upp till Elephant mountain, avnjut din måltid med utsikt över Tower 101. Avsluta dagen med att besöka någon av de flera matmarknader som staden erbjuder och ät tills du storknar.

Storstad i naturparadis

Ta sedan tåget till Hualien, detta bokar du enkelt på plats eller smidigt på internet. Efter några timmar är du framme.

Det är en storstad i ett naturparadis. Här kan du spatsera runt i staden och shoppa i alla märkesbutiker för en billig peng. Besök nationalparken och vandra runt på mer än 30 olika stigar och vandringsleder, andas frisk luft och upptäck nya platser. Ta bussen, hyr moped eller cykla längs kusten och beskåda Qingshui cliffs, turkost vatten som slår i bergsväggen.

Annons

Avsluta varje dag med att testa ny mat från matmarknaden eller besök en av de flera mysiga små restauranger som finns.

Extra äventyr

Här finns också chans att äventyra lite extra. Kayaka, testa stand up paddelboard eller varför inte köra racer i bergen med enduro-moppe. Rekommenderar det starkt!

Fortsätt sedan söder ut för strandliv, sol och bad. Kenting är staden som ligger längst söder ut i Taiwan. Här kan du ha stranden nästan för dig själv. Staden är liten, endast en gata med lite shopping men fantastisk mat och marknad.

Tips inför resan till Taiwan

•Ta flyget till Taipei och utforska huvudstaden först.

•Boka alla tåg via internet -..

Tips inför resan till Taiwan

•Ta flyget till Taipei och utforska huvudstaden först.

•Boka alla tåg via internet - smidigt och enkelt.

•Google translate är din bästa vän. Taiwaneserna är inte de bästa på engelska men med kroppsspråk och teckenspråk samt Google translate kommer du långt.

•Skippa sim-kortet. I Taiwan finns både city wi-fi samt att alla 7-eleven har gratis wi-fi. - perfekt!

•På tal om 7-eleven, här hittar du det mesta! Är du på språng och hungrig eller törstig? I Taiwan är 7-eleven väldigt utvecklat och både maten och drycken är god, bra och billig.

•Ta tillfället i akt och lär dig äta med ”chopsticks”.

•Kolla in Uniquefun på Facebook eller Instagram. Äventyra i Hualien!

•Sista och viktigaste tipset: TESTA BUBBLETEA!

Felicia Friberg

Mat
Sol