Skaraborgs Läns Tidning

Annons

Familjerna ser fram emot Sommarland – på Knistad delar de sina erfarenheter av sjukdomen

Familjerna ser fram emot Sommarland – på Knistad delar de sina erfarenheter av sjukdomen

För fjärde året i rad kommer cancerdrabbade barn och deras familjer till Knistad herrgård för en sommarupplevelse. På agendan: fika, lek och att få träffa andra drabbade.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Risk för vattenbrist trots regnet

Grundvattennivåerna är fortsatt låga på flera håll i Sverige och så även i Skara.
— Det som regnar nu går till grödorna, säger Christina Marmolin, miljöchef på Skara kommun.

Följ med på en tur bland stora och små bisonoxar

Bisonsafarin i Gate har blivit en riktig turistmagnet. Varje år besöks farmen av närmare 15 000 besökare. Här kan du se filmen på bisonoxarna på nära håll.

Insändare: Fakta om månlandningen förbises

Historien om månlandningen är full av intressanta fakta som ofta förbises. Det påpekar John T Downey, amatörrymdhistoriker, i en insändare.

Unga trion lämnar Skara IK

Två av Skara IK:s stora talanger lämnar för Mariestad BoIS, där det blir en ökad satsning på hockeyn. En tredje ska läsa på golfgymnasiet i Borås.

För "Baggen" blev upploppet ett livslångt trauma

”Hade Baggen varit här, det inte hade hänt.”
Ungefär så lät det när radio intervjuade en av fångarna strax efter upploppet 1994, men Tidaholmsanstaltens dåvarande säkerhetschef, Bengt Gustafsson, låter uttalandet stå för honom. Han menar att all personal hade en god relation med internerna.
Kanske är det just därför han beskriver det ödesdigra dygnet som ett trauma som förändrat både honom och anstalten i grunden.

Nu startar kampen för att bygga ut resten av olycksdrabbade väg 26/47

Den nya – säkra – 26/47:an invigs i september. Samtidigt förbereder sig Ingemar Eriksson (M) i Mullsjö på fortsatt vägkamp:
– Den ombyggda vägen kommer att ge en ökad belastning norrut.

Min klassiker: Har vi glömt Elin Wägner?

Det finns böcker som förändrar vårt sätt att tänka eller som berör oss på ett djupare plan. I kulturredaktionens serie "Min klassiker" berättar åtta skribenter om författarskap som har varit betydelsefulla i deras liv. Ulla Strängberg skriver om Elin Wägner, en författare som skildrade en ny kategori kvinnor: självförsörjande och bildade.

TV: ”Fjordhästar kan vara väldigt envisa, speciellt när det gäller mat”

Skaraborg har en egen fjordhästförening där ägarna till de arbetsamma, lugna och hungriga hästarna kan förenas i en stark gemenskap.
– Så fort någon i fjordhästföreningen får nys om att man har en fjording så söker de upp en, säger fjord-SM vinnaren Therése Wästefors.
Artikel 2 av 9
Risk för vattenbrist trots regnet
Tillbaka till startsidan