Det var den 23 augusti som polisen larmades om ett bråk på en adress i Falköping. När polisen kom fram till lägenheten så hade en man i 40-årsåldern knivskurit en 25-årig man i armen.

Enligt polisen kände männen varandra och kniven ska ha varit riktad mot ansiktet och träffat armen när mannen försökte skydda sig.

– Det ska ha varit något form av bråk. Den ena mannen hotade med att döda den andra och hade sedan huggit honom med en köks- eller brödkniv, sa Ulf Andersson, stationsbefäl vid polisen i Skövde, då.

Den knivskurne mannen fick inga livshotande skador men mannen i 40-årsåldern greps av polis och anhölls på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Under lördagen, den 25 augusti, hölls häktningsförhandlingarna och jouråklagare Anna Johansson berättar att mannen är häktad men att brottsrubriceringen har ändrats. Mannen är nu häktad för tre gärningar.

– Han har häktats men inte för mordförsök utan för grov misshandel. Sen blev han även häktad för olaga hot och en till grov misshandel, säger Anna Johansson.

Hon berättar att det handlar om misshandel mot två olika personer. Mannen ska först ha misshandlat en person, sedan hotat 25-åringen och sedan misshandlat honom. Enligt Anna Johansson handlar det om tre olika tillfällen.

Annons

Varför har brottsrubriceringen ändrats från försök till mord till grov misshandel?

– Det är ingenting som rätten utvecklar vid en häktningsförhandling. Det är bara ett kort beslut som fattas av en domare. Varför rätten väljer att häkta för grov misshandel istället kan jag inte svara, säger Anna Johansson.