Elvis på Rosers kallas kort och gott föreställningen som ges lördagen den 14 oktober. Det blir sammanlagt två timmar med musik och anekdoter ur legendens fascinerande liv.

– Det som skiljer oss från andra Elvistolkare är att vi blandar både kända och mindre kända låtar och att vi försöker ge publiken en inblick i hans liv som jag tror att vi är ganska ensamma om.

Den som förväntar sig en glittrande Las Vegas-dräkt och polisonger ned till hakan kommer däremot att bli besviken.

– Jag gör inget försök att imitera honom även om jag naturligtvis vill komma åt känslan i Elvis musik, säger Göran Berglund i ett pressmeddelande.

Annons

The Suspicious Minds från Lidköping startades för tio år sedan som en mindre grupp men har med tiden vuxit till ett sexmannaband. Kvällen till ära är man förstärkta med sångerskorna Bitte Larsed och Anita Klasson.

Göran Berglund har i över 40 år präglats av Elvis och dennes musik. Göran är i dag en av landets främsta Elviskännare och medverkar som skribent i fanklubben Elvisforums tidning. Att få stå på scen och framföra idolens musik har gett honom ytterligare en dimension.

– Jag njuter verkligen av detta. Man möts av så mycket värme när vi är ute och spelar och att nu få göra det i en lokal som Rosers salonger är något alldeles extra, säger Göran Berglund.

Han utlovar som vanligt någon Elvisanekdot som med största sannolikhet aldrig berättats inför publik tidigare. Det finns nämligen en i princip outtömlig källa att ösa ur.

Hur många känner exempelvis till varför Elvis började skratta hejdlöst när han sjöng Are You Lonesome Tonight i Las Vegas sommaren 1969? Eller varför han aldrig uppträdde utanför Nordamerika?

Bland övriga medlemmar i The Suspicious Minds är det enbart gitarristen Ronny Weihard som har varit med sedan starten. Bill Johansson, munspel, Tomas Jakobsson, bas, och Johan Sköld, trummor, har spelat många år tillsammans i framför allt bluesgrupper medan Claes Arvidson, gitarr, har förekommit i nästan alla musikaliska sammanhang som man kan tänka sig.

– Vi är enormt laddade för det här och kan lova att det blir det bästa som vi hittills har gjort, säger Göran Berglund.