Sedan Christoffer Ehn skrev sitt första NHL-kontrakt för snart två år sedan har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt. Han lämnade Sverige och Frölunda inför den här säsongen och har nu fortsatt sin fina utveckling i Detroit, där det gått bättre än väntat.

LÄS MER: Ehn hyllas i Detroit: ”Vi tror på honom”

– Jag ville testa att jaga drömmen. Jag hade ett tvåårskontrakt, så skulle det inte gå i år hade jag ett bra läge att sätta upp mig inför nästa år. Men det var kul att det lossnade med en gång och gått så bra som det gjort, säger Ehn i en intervju Hockeynews.se.

"Flyter på bra"

Tidigare under säsongen gjorde han NHL-debut. Men efter nio matcher i högstaligan valde Detroit att skicka ner honom till AHL.

– Jag hade lite medstuds i början, sedan var jag nere i AHL ungefär en månad. Efter den här svängen tycker jag att jag blivit lite mer bekväm, börjar ta för mig lite mer och det flyter på ganska bra nu tycker jag.

Christoffer Ehn

Ålder: 22

Klubbar: Skara IK, Skövde IK, Frölunda HC, IK Oskarshamn, Bik Karlskoga, De..

Christoffer Ehn

Ålder: 22

Klubbar: Skara IK, Skövde IK, Frölunda HC, IK Oskarshamn, Bik Karlskoga, Detroit Red Wings, Grand Rapids Griffins.

NHL-matcher: 34

NHL-poäng: 4 (1+3)

Annons

Efter en månad i farmaligan blev han uppkallad på nytt, och natten mot julafton sköt han sitt första mål i världens bästa liga.

– Det var en härlig julklapp, jag är väldigt stolt, sade Christoffers pappa, Lars-Åke Ehn, till SkLT-sporten då.

LÄS MER: Ehns första NHL-mål

Skjuter mycket

Den tidigare Skara IK- tillika Skövde IK-spelaren har spelat 34 NHL-matcher den här säsongen. I höstas möttes han och Rasmus Dahlin i en extra speciell match.

LÄS MER: Speciella kompismötet: "Från landhockey på bakgården till NHL"

Nu tränar Christoffer Ehn på för att listan med NHL-matcher ska bli längre.

– Jag behöver gnugga en del på mitt skott. Det går så jäkla fort här ute, så det gäller att vara snabb i tanken och händerna, säger han.

LÄS OCKSÅ: Från Skara ishall till spel i NHL – Christoffer Ehns häftiga hockeyresa

NHL
SHL