Skaraborgs Läns Tidning

Annons

Efter SkLT:s granskning - här är oppositionens vallöfte

Efter SkLT:s granskning - här är oppositionens vallöfte

SkLT:s granskning om hur medborgarinsynen har försämrats i Skara kommun eftersom handlingar inte längre lämnas ut inför nämnder skapar redan politiska reaktioner.
– Den tidigare öppenheten och demokratiska tillgängligheten ska återställas och förstärkas, säger oppositionsrådet Ylva Pettersson (M) och gör det till ett gemensamt vallöfte för M, C och KD.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Ylva Petterson nytt kommunalråd

Nu är det klart. Ylva Pettersson ska leda de politiska arbetet i Skara. På måndagskvällen valdes hon till ny ordförande i kommunstyrelsen.

Två SD-regionråd istället för ett

Sverigedemokraterna växer och får två regionråd istället för ett. Magnus Harjapää från Grästorp blir ersättare i regionstyrelsen men kommer i praktiken att jobba heltid med politik.

HVKB om samarbetet med SD

Hela Vara kommuns bästa skapades för att ett stort antal medborgare önskade en kraftig förändring av det politiska styret i Vara kommun.

Talmannen kallar till nytt samråd med partiledare

Det kan bli Stefan Löfven som får i uppdrag att bilda en regering sedan Moderatledaren gav upp.
Besked kommer troligen under måndagen.

Kristersson gav upp försök att bilda regering

Moderatledaren Ulf Kristersson meddelade på söndagen att han ger upp försöken att bilda en regering.
– Har gjort allt jag kan och vill göra just nu.

”Högerpolitik gynnar inte Skaraborna”

Martin Johansson (V) beklagar att Alliansen ser ut att ta makten i Skara. Han ger också sin syn på sitt uttalande om att han är kommunist.

SD välkomnar sin vågmästarroll

Lite våghalsigt, det är Sverigedemokraternas åsikt om Alliansens besked om maktskifte idag.
– Mycket talar för att det blir så, men man ska inte ta ut det i förskott, säger Oscar Ternström (SD), som är mycket nöjd över att fortsätta leda ett parti med en stark vågmästarroll.

TV: Se hela presskonferensen om maktskiftet här

På torsdagsförmiddagen presenterade Alliansen hur de ska styra Skara under mandatperioden. Här kan du se presskonferensen med Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna i sin helhet.

Klart med nytt kommunalråd i Götene

På torsdagen blev klart med ett nytt styre i Götene kommun.
Tidigare oppositionsrådet Susanne Andersson blir kommunalråd.

Alliansen tar makten i Skara

Nu är det klart. Det blir maktskifte i Skara och Ylva Pettersson (M) blir nytt kommunalråd.
Liberalerna går tillbaka till Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet och Alliansen i Skara återuppstår. Det nya styret ser dock flera stora utmaningar under mandatperioden som kommer kräva mycket arbete.

Schemakaos inom omsorgen

Det råder en kaosartad schemasituation inom avdelningen för funktionshinder i Skara. Nu har facket kopplats in för att reda ut vad som har hänt för de personliga assistenterna.
– Jag förstår att de är frustrerade, men jag är glad att facket kontaktat oss och att cheferna tar det här på allvar, säger omsorgschefen Pernilla Magnusson.

Så handlar vi på Tradera – se 10 i topp-listan där du bor

Det senaste året har det i länet skett en massiv ökning för att köpa trädgårdsprodukter och datorkomponenter. Det visar statistik från auktionssajten Tradera. Även olika typer av samlarprodukter har blivit allt mer populära att handla.

Nu går sex bibliotek ihop

Biblioteken i Skara, Vara, Götene, Lidköping, Essunga och Grästorp gör gemensam sak och slår ihop sina system. Därmed kan du låna en bok i Vara och lämna den i Skara.

Elias Ymer vann i öppningsmatchen av Stockholm Open

Elias Ymer var uträknad under stora delar av matchen. Men till slut kunde han vända och vinna mot tysken Michael Marterer. Skarasonen vann med 4-6, 7-5, 7-5 när Stockholm Open inleddes på måndagskvällen.
– Det känns fantastiskt, jag slet av hela mitt hjärta, säger Ymer till Viasat efter matchen.

Leif blev kontaktad av bedragarna

Förslagna bankbedragare siktar nu in sig på äldre personer. Men - banken ringer ALDRIG upp sina kunder.
– Gå inte på det. De är väldigt förslagna och lyckades nästan lura mig, berättar Leif Nordh som själv har lång bankerfarenhet i Skara.

Varningen: Bedragare ringer Sparbankskunder

Sparbanken Skaraborg har noterat ökade fall av bedrägerier de senaste dagarna i Skara där bankens kunder blir uppringda av någon som utger sig att vara från banken eller agerar utifrån bankens uppdrag.

Ylva Petterson nytt kommunalråd

Nu är det klart. Ylva Pettersson ska leda de politiska arbetet i Skara. På måndagskvällen valdes hon till ny ordförande i kommunstyrelsen.

Stora satsningen: Nytt it-stöd till vården

Upphandlingen har försenats av ett överklagande, men när vårdens nya it-stöd kommer innebär det fördelar för både patienter och vårdpersonal.
Artikel 2 av 19
Ylva Petterson nytt kommunalråd
Tillbaka till startsidan