LÄS MER: Skara HF kvar i SHE – efter nytt drama

Det skiljde precis som under det första mötet enbart ett mål mellan lagen när slutsignalen ljöd i ett fullsatt Skara Idrottshall.

– Nu skiter jag i om det har varit lite knackigt under resten av säsongen. De här kvalmatcherna har varit fantastiska. Förra säsongen i all ära, men att få vinna två matcher med ett mål är en eufori. Det är nästan ännu härligare, säger Skaras tränare Andreas Johansson.

Skara hade lednigen med 25–23 under slutminuterna. Kungälv skulle sedan göra ytterligare ett mål och var då endast en boll från en kvittering. Då var det nervöst på Skaras bänk.

– Det var nervigt hela matchen. Vi blev aldrig av med dem. När de hade ledningen i andra halvlek kände vi att om de får lite flyt nu blir det väldigt jobbigt för oss att vinna. Helt plötsligt kommer pressen av att spela på hemmaplan när vi ligger under. Men det finns något i den här gruppen som gör att vi klarade av det.

LÄS MER: Kritiken efter förlusten: "Det är skitsnack"

Andreas Johansson har kontrakt över nästa säsong. Det har dock enbart två spelare. Nu börjar ett intensivt arbete för Skara HF.

– Jag har inte vågat tänka på någonting. Vi har jobbat på två olika spår beroende på om vi spelar i allsvensken eller SHE nästa säsong. Men vi har hela tiden trott på att vi ska klara det här. Hade vi gått till allsvenskan hade vi nog varit tvungna att ta fram en krisplan. Nu är vi mer förberedda, säger Johansson och fortsätter.

– Det stora jobbet med spelartruppen börjar redan imorgon. Nu har vi alla förutsättningar klara. Skara är en förening med ordning och reda så man vill inte riskera något heller. Penningpåsen är ganska olika stor beroende på om man spelar i allsvenskan eller SHE.

Under januari riktade sponsorn Bert Karlsson vass kritik mot Andreas Johansson som tränare. Skaras tränare har inte haft någon kontakt med honom under den senaste tiden.

– Nej, inte på slutet. Det brukar komma via tidningen så jag får se vad han säger.

Tror du att Bert vill ha kvar dig nu när ett nytt kontrakt är fixat?

– Nej, det tror jag inte. Jag tror inte han uppskattar mig på det sättet.

På vilket sätt då?

– Jag vet inte. Så som han har kritiserat mig är det svårt att tänka sig att han firar nu, men jag vet inte. Han är engagerad och vi ska aldrig ta ett engagemang ifrån någon. Det är häftigt att ha det engagemanget. Det är därför det är så mycket folk här idag.

LÄS MER: Skara HF:s ordförande: "Vi ligger steget efter"