Drömmar - en musikalisk resa om kärlek och drömmar har premiär på torsdag och det ges totalt tre föreställningar på Music Factory.

Projektet Music Passion riktar sig unga vuxna med kognitiv funktionsnedsättning och drivs av Skara kommun och Music Factory med stöd av Arvsfonden. 14 brukare är med i slutproduktionen och det hela är inspirerat av Glada Hudik-teatern.

Fast eftersom det är på Music Factory är det såklart mer musikinriktat, även om dans och teater också ingått i utbildningen. Deltagarna har fått vara på Music Factory två halvdagar i veckan sedan oktober förra året och lärt sig om musikteori, ensemblespel och utvecklat sin kreativitet.

Annons

Slutmålet var att sätta upp produktion, som då blev Drömmar. Föreställningen har vuxit fram under projektets gång, berättar musikpedagogen Christina Messmann som skrivit manuset speciellt för Music Passion. Hon är även regissör.

– Vi har utgått från låtar de redan kan.

Lärt sig mycket

I föreställningen spelar, sjunger, dansar och skådespelar brukarna utifrån sina egna förutsättningar. Christina Messman och musikansvarige Anders Rane har utgått från varje individ.

Christoffer Vesterengen är en av deltagarna i Music Passion.

– Jag har lärt mig mycket. Först ville jag helst bara spela trummor, men nu har jag också lärt mig lite gitarr, säger Christoffer som också har flera roller i föreställningen.

Förhoppningsvis blir det en fortsättning och en ny föreställning nästa år. På onsdag vet Music Factory svaret.

– Då kan vi göra Drömmar 2 - the Nightmare Returns, föreslår Christoffer.