Tidigare i veckan rapporterade vi om att Skara IK-fostrade Joel Werner, 23, lämnar Kristianstads IK. Nu har han vänt hem till Skaraborg igen.

Men inte till Skövde IK, som han har ett förflutet i, utan till rivalen i allettan södra, Mariestad Bois, som pappa Niklas bland annat spelade för på sin tid.

Joel hann med en träning innan det var dags för match, en viktig sådan borta mot Troja-Ljungby inför 2 742 åskådare.

Heta känslor mellan Troja/Ljungby och Mariestad Bois.
Foto: Magnus Blom

Spräckte nollan

Det var länge mållöst, men med drygt tio minuter kvar kom första målet och vem tror ni gjorde det? Jo, Joel Werner, som annars inte är känd som någon större målskytt.

– Jag hämtade upp en lös puck, droppade den till Filip Engqvist och han passade tillbaka den till mig i mitten. Jag fick ladda rätt länge och det var riktigt gött att den satt, berättar Joel Werner för Mariestads-Tidningen.

Som om det inte var nog med det så fick Werner, med tröja nummer 44, också en assistpoäng till 3–0-målet i tom kasse på slutet. Det blev slutresultatet.

Mycket tack vare sitt senaste nyförvärv, som bildade backpar tillsammans med Ludvig Karlsson i andrafemman.

– Vi har gått igenom lite hur vi ska spela, men det har gått kort tid. Det var bara för mig att kliva ut och göra mitt bästa. Det gick bättre och bättre ju längre matchen led, säger Joel Werner till Mariestads-Tidningen.

Annons

Trots sin ringa ålder är det här den den nionde klubben han representerar i hockeykarriären.

På onsdag väntar hemmadebut när tabelltvåan Huddinge gästar Mariehus Arena dit det också väntas storpublik då det, precis som det var nu, är en enkronasmatch. Det skiljer bara två poäng mellan lagen.