Den 25 oktober ertappades hon med varor för över 2 000 kronor och det brottet har hon erkänt. De andra kan hon varken förneka eller erkänna eftersom hon inte säger sig minnas dem. Kvinnan behandlas också med preparat som ytterligare kan försvaga minnesbilderna. Hon har emellertid känt igen sig själv på övervakningsfilmerna.

35-åringen har tagit sig förbi kassan genom att betala för ett fåtal billigare varor, men filmerna visar att hon dessutom haft en kasse vid sidan om.

Coop drog efter stölden in hennes Shop-Expresskort, men kvinnan kom tillbaka efter att ha lånat ett kort av en vän, men upptäcktes när hon scannade.

Butiken har begärt ett skadestånd på 40 000 kronor, detta för varor som kvinnan har stulit. Tingsrätten menar dock att det vid flera tillfällen inte gått att avgöra vad hon tagit med sig och ogillar därför skadeståndskravet. Däremot anses det fastslaget att hon stulit och snattat.

35-åringen döms därför för just stöld och snatteri. Domen lyder på skyddstillsyn och samhällstjänst i 40 timmar. Av Frivårdens yttrande har det framkommit att hon har ett stöd-, hjälp- och kontrollbehov och därmed ett övervakningsbehov. Det har blivit känt att hon har en pågående kontakt med psykiatrin och att hon skulle vara hjälpt av ytterligare stöd och behandling för att öva upp förmågan att se konsekvenser av sitt handlande.