Det var i dag som Sportbladet avslöjade att den 68-årige domarbasen Bosse Karlsson avgått från sin roll som domarkommitténs ordförande på Svenska fotbollförbundet.

Enligt Fotbollskanalen ska domarbasen ha utsatt Karin Thorbjörn för sextrakasserier och på grund av anklagelserna hoppar nu Karlsson av.

Annons

42-åriga Karin Thorbjörn från Stenstorp har dömt på elitnivå och berättar om en händelse som inträffade på allsvenskans upptaktsträff 1996.

- Jag var med på en upptaktsträff för herrallsvenskan som på den tiden var på en Ålandsfärja. Jag tror att vi bara två tjejer på den kryssningen och sedan var det ett antal hundra män, säger hon till Fotbollskanalen.

- Bosse Karlsson var ju också med då. Det dracks en del alkohol. Under kvällen sades det saker som jag tycker är omdömeslöst att säga till en 30 år yngre tjej som dömde fotboll. Att genom maktposition försöka att ta på något som man normalt inte skulle fått när det handlar om relationer. Den kvällen blev det jättejobbigt. Han sa att han var kär i mig, att han ville ha mig och den typen av kommentarer.

Thorbjörn beskriver händelsen som chockartad och att hon då, som 20-åring, tyckte att situationen var jobbig och att hon inte visste hur hon skulle avvisa en person i den ställningen utan att vara förolämpande. Som 21-åring avslutade Thorbjörn sin domarkarriär och skyllde på hjärnhinneinflammation, men hon säger till fotbollskanalen att det egentligen var för att hon tvivlade på om hon fick döma på rätt grunder, eller om det var för att Bosse Karlsson var intresserad av henne.

Tidningen söker Karin Thorbjörn.