Påsken firas enligt kristen tradition både i lidandets tecken men även i hoppets.

Traditionell påskmat förknippar många med firandet. Otaliga är de djur som offras för traditionens skull men även till vardags.

De offras inom äggindustrin, fiskindustrin och övrig djurindustri. Inte nog med det; även i krig och terror är djur offer fast vi sällan reflekterar över det.

Ett annat fenomen som speglar människors syn på djur är alla dessa kaniner som dumpas på 4h-gårdar landet runt. Vilket personal där kan vittna om. Före detta gulliga och fluffiga familjemedlemmar som barnen tröttnat på lämnas vind för våg i nån hage eller utanför ladan utan personalens vetskap.

Djur är inte slit- och slängvaror!

Konsekvensen blir ofta avlivning då nya hem ej kan hittas och det råder platsbrist.

Oerhört tragiskt för dessa kaniner!

Istället för att gynna avel så borde folk förbarma sej över alla hemlösa djur och de som är i behov av omplacering. Det finns fullt av annonser på Blocket med djur i behov av nya hem. Aveln gynnar egentligen bara den som avlar och dennes plånbok.

Låt påsklammet leva, låt laxen få leka i sitt vattenrike, låt fjäderfäna få behålla sin fjäderdräkt, Låt hönorna få slippa behandlas som äggkläckningsmaskiner och påskharen få skutta lyckligt. Påskens tema kring Kristi lidande övergår till hopp, försoning och liv.

Låt oss värna om just livet och hoppet för hela skapelsen.

Mirdza Actins