Sedan en lång tid tillbaka görs Djäknescenen om till biograf vid åtminstone ett tillfälle varje sommar. I fjol anordnades två utebiokvällar. I år blir det en utebiokväll på torsdag den nionde augusti.

– Det brukar vara jätteuppskattat och det absolut värt att fortsätta även nästa år. Hur mycket folk som kommer beror oftast på vädret, säger Johanna Andersson som är verksamhetsutvecklare för kultur på Skara kommun.

LÄS MER: Bio under stjärnhimlen lockade

Förra året regnade det och biobesökarna fick sitta med både paraply och regnkläder. Men i år ser prognosen ut att bli annorlunda.

– Jag minns att jag satt i vinterjacka förra året. Men det tror jag inte att jag behöver göra i år.

På torsdag visas den Harry Potter-inspirerade filmen Fantastiska vidunder och var man hittar dem. En film som Johanna Andersson hoppas ska falla många i smaken. Men valet av film är inte alltid helt enkelt.

– Vi försöker visa filmer som så många som möjligt kan uppskatta oavsett ålder egentligen. Vi riktar in oss på familjefilmer som är spännande och inte allt för läskiga. Vi har många idéer men tyvärr är utbudet ganska begränsat.

Johanna Andersson kommer själv att se filmen som visas på torsdagskvällen och önskar att så många som möjligt av Skaraborna kommer att hålla henne sällskap.

Annons

– Det går att ta med allt från en picknickfilt till en tältsäng. Det kommer att bli supermysig stämning.