1. Bert polisanmäld för uttalande om Skaras stadsarkitekt

I ett Youtubeklipp jublar Bert Karlsson med armarna i luften och påstår att Skaras stadsarkitekt Anders Kyrkander har fått sparken. Det stämmer inte och Bert Karlsson har därför polisanmälts för förtal.

2. Villa förstörd i brand: "Väggarna rasade in"

En villa i Götene kommun totalförstördes i en våldsam brand under torsdagskvällen. I omgivningen fanns ytterligare fyra byggnader, bland annat en annan villa samt en ladugård, som räddningstjänsten lyckades förhindra spridning till.

Relaterat: Stig och Margita tvingades fly undan lågorna: ”Vi har ingenting kvar”

3. Kraftig brand utanför Vara – lågorna slår ut genom fönstret

Annons

En våldsam brand utbröt i Önum, utanför Vara, på måndagen. Huset var övertänt när räddningstjänsten kom till platsen och polisen misstänker nu mordbrand.

4. Henrik Schyfferts Jas 39 Gripen-tur från Sotenäs anmäls

Skaraborgs flygflottilj JO-anmäls av en person som tycker att försvarets pengar borde användas till viktigare saker. Varför? Komikern Henrik Schyffert fick en flygtur med Jas 39 Gripen på F7 Såtenäs.

5. Därför gick Lundsbrunns kurort i konkurs – tidigare ägaren kan krävas tillbaka på utdelningar

De miljonutdelningar som gjordes ur det nu konkursade Lundsbrunns konferens och kurort AB kan komma att krävas tillbaka av ägaren. Hanteringen av pengarna ser konkursförvaltaren nu över. Han ifrågasätter även om hyrorna mellan bolaget och närstående bolag var marknadsmässiga.