Det var när Vintercupen stannade till i Töreboda den 14 januari som tragedin inträffade.

En förare från Tidaholms MK fick hjärtstopp under loppet. Han fördes till sjukhuset i Skövde, men hans liv gick inte att rädda.

Sorgen från den förlusten finns med när det nu på lördag är dags för Tidaholms MK att stå som arrangör för den tredje deltävlingen i Vintercupen.

– Vi kommer att hedra vederbörande med en tyst minut. Troligen kommer vi att göra det inför det att varje startgrupp åker iväg, men vi har inte tagit det slutgiltiga beslutet än. Men på något sätt ska vi förstås hylla honom. Han var en av de mest aktiva i klubben när det kommer till enduron. Det är en mycket stor förlust för oss och han kommer att bli enormt svår att ersätta. Vi som var med där uppe har inte mått särskilt bra efter det här och det är ett sorgearbete som får ta sin tid, säger Rolf Karlsson från TMK.

Många anmälda

Annons

Till lördagens tävling i Tidaholm kommer det att dyka upp en hel del förare. Under torsdagsförmiddagen hade TMK fått in hela 469 anmälningar.

– Vi har inte fått in alla anmälningar än, så vi vet inte det exakta startantalet. Men vi räknar med att det kommer att ligga runt 500 förare. Men exakt hur många det blir vet vi inte förrän under tävlingsdagen.

Vintercupen har i år slagit deltagarrekord och även för TMK lär det bli fler förare den här gången än vid tidigare deltävlingar.

– Förra året låg vi på 358 startande. Men vi har rekorddeltagande på Vintercupen i år och vi är nu den fjärde största endurotävlingen i Sverige. Det beror på att klubbarna i serien är vana vid att arrangera stora tävlingar och gör ett bra jobb. Det är garvade killar i alla föreningar.

Kan bli lerigt

Hur ser banan ut inför lördagen?

– Kommer det inget regn så hoppas vi att den ska hålla något så när för de första två grupperna. För den tredje gruppen är det lite svårt att veta, men vi hoppas och tror att det ska vara fullt åkbart hela tiden.

Men förarna kan räkna med att bli rätt så skitiga, gissar jag?

– Jag brukar säga att det är lite lätt kåsavarning. Men det är ingen som klagar utan alla är medvetna om hur det är och det är många som gillar att åka även när det är skitigt. Det är sådana vi är, vi som håller på med enduro, skrattar Rolf.