Vårt ställningstagande i Katedralskolans framtid är att vi tror på Skolstaden Skara. Vi tror att Katedralskolan och naturbruksgymnasierna Uddetorp, Sötåsen, Olinsgymnasiet får en lysande framtid med stor utvecklingspotential framöver, beroende på hur Katedralskolan förvaltar de möjligheter det samarbete Skolstaden Skara ger.

Relaterat: SD ställer sig bakom Skolstaden Skara

Den utveckling som varit, är att många av våra ungdomar söker sig till andra orter att studera på. Konkurrensen om våra elever är hård, och vi måste kunna erbjuda något speciellt som lockar, då vi naturligtvis ser att våra ungdomar är kvar i Skara. Denna utveckling är inte hållbar, utan oroar.

Vi tror att Olinsgymnasiet med sina två campus, Katedralskolan och, ej att förglömma, Uddetorp, Sötåsen naturbruksgymnasier kommer att kunna erbjuda just detta, och att det kommer att bli en vinst för Skara och dess invånare. Det är viktigt att kunna se utanför boxen ibland och komma med nya lösningar, Skolstaden Skara är en sådan lösning. Det har hamnat mycket fokus på att Katedralskolan skulle "ge bort" två linjer, samhäll och estet, och så har istället samarbetet målats upp som något negativt. Vi skulle vilja lyfta blicken och istället fokusera på de fantastiska möjligheter detta faktiskt är för våra fina ungdomar. Det finns en beundransvärd entusiasm hos Olinsgymnasiet, men som vi också har på Katedral och Uddetorp.

Annons

Vi som har vågmästarrollen vi pratar gärna med alla, vi vill och kan samarbeta för Skaras bästa. Tyvärr är det inte så i vår politiska värld i Skara, men tänk vilken stabilitet det skulle vara om vi kunde tala med varandra och istället börja fokusera på att bygga upp något bra för Skaras ungdomar, vår framtid! Ideologierna ska inte vara viktigare än vår kommuns framtid, ett ny-tänkande behövs för att komma framåt.

Skarabor, vi lovar att vi gör allt i vår makt för att besluten skall vara för Skaras bästa.

Ove Berlin, gruppledare för Sverigedemokraterna

Therese Holm, vice ordförande Sverigedemokraterna

Relaterat: Låt inte eftertankens kranka blekhet drabba Katedralskolan
Relaterat: Den svaga Skolstaden Skara
Relaterat: Facklig protest stoppar beslut om Katedral
Relaterat: Debatt: Nu avgörs Katedralskolans framtid
Relaterat: Se pressträffen igen: Skolpolitikerna om Katedralskolans framtid
Relaterat: Flera program kan läggas ner – locket på om Katedrals framtid