Angry Demon Studio sitter i Växthuset på Gothia Science Park i Skövde och består av John, Victor, Caroline, William och Carl som alla läst datorspelsutveckling på Skövde högskola.

Nu lanserar de skräckspelet Unforgiving - A Northern Hymn, ett onlinedataspel där du i kroppen på en svensk kvinna ska överleva vår nordiska mytologi och folktro. Väsen du kan stöta på i den svenska skogen är Näcken, den nakne violinisten, troll, och en jätte bland annat.

Vi träffar John Kalderon VD för Angry Demon Studio, Designer och 3D-artist, Caroline Petri 3D-artist och Carl Pettersson programmerare som alla har hoppet om att få fortsätta göra spel, utvecklas och bli bättre på det.

Varför skräckspel?

– Det var nog mitt fel, säger John och skrattar.

– Jag har sen tidig ålder haft en fascination för skräck, tillägger han.

Caroline har också ett stort intresse för skräck.

– Jag hatade skräck när jag var liten men sen började jag se på skräckfilm med min lillasyster och gillade verkligen den här adrenalinruschen man fick, att känna att man verkligen lever, säger Caroline.

De har använt sig av boken Nordiska Väsen för inspiration till spelet.

Genom en olycka hamnar huvudkaraktären Linn vilse i skogen och ska försöka ta sig ur den levande, under natten i hennes försök att ta sig därifrån kryper alla varelser fram.

Annons

Ett tidigt beslut i skapandet var att välja Linn som den kvinnliga huvudkaraktären.

– Linn som karaktär och kvinna passade historian bäst tyckte vi, säger John.

– Vanligtvis när det är kvinnliga huvudkaraktärer i spel så ser man de från tredje perspektiv men här är det istället ett “first person view”, säger Caroline.

Jag frågar Caroline som är den enda tjejen i gruppen hur det är att vara kvinna i dataspelsbranschen som fortfarande är mansdominerad. Hon förklarar att hon tycker att dataspelsbranschen är spännande och rolig och att hon blivit väldigt bra bemött.

– Visst det är en majoritet med män, men det blir allt vanligare med tjejer och man känner sig verkligen välkommen. Dessutom finns det stödgrupper för tjejer som hjälper till att skapa en välkomnande miljö för tjejer, säger Caroline.

Gruppen i Angry Demon Studio trivs bra ihop och hoppas på att få fortsätta skrämmas med sina spel framtiden.

– Vi vill skapa ett namn för oss och bli kopplade till högkvalitativa skräckspel, säger Caroline.