Om det var mors dagsfirande eller vädret som höll de stora kundströmmarna borta är svårt att säga, men de köpsugna som hittade till auktionen i Lerdalas folkpark kunde skatta sig lyckliga när de kunde ropa hem varor utan alltför stort motstånd.

En persisk matta värd 70 000 kronor gick för 10 000 och akvareller såldes för mindre än halva priset.

Annons

Sakerna på auktionen var en blandning av gammalt och nytt om kom dels från inredningsbutiken Danys home, dels ihopsamlat från olika delar av landet. På dansgolvet på Gröna Lund fanns allt från skåp och matsalsbord till konst, kristallkronor, porslinskrukor och mycket annat.

— Totalt är det omkring tusen objekt, men vi kommer nog inte att hinna sälja allt. Jag räknar med att vi kör i tre-fyra timmar, förklarade auktionsutropare Mikael Gerdin, som gjorde sitt bästa under söndagseftermiddagen för att få besökarna på gott humör och lätta på plånboken.

Omkring ett hundratal personer hade letat sig ut till folkparken, bland annat Lisbeth Sinnerbrandt från Timmersdala och Carina Hultman från Skövde.

— Jag åkte hit för att se vad som fanns och nu har jag hittat några fina tavlor, berättade Lisbeth Sinnerbrandt och tittade mot några färggranna verk.

— Vi har samma smak, konstaterade Carina Hultman och log. Det finns jättemycket här och många snygga grejer.