Skaraborgs Läns Tidning

Annons

De mötte kärleken i pannrummet

De mötte kärleken i pannrummet

Efter ett drygt år som par bestämde sig Maria Ottosson för att fria till sin Kent Axelsson. Det gjorde hon på scenen inför ett fullsatt konserthus. Han sa ja och nästa sommar blir det bröllop.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Jan-Eric fick tio får dödade av lodjur

Jan-Eric Karlsson, Säter, blev i ett slag av med tio får i sin besättning. En lodjurshona med ungar låg bakom dådet.
– Troligtvis skulle hon lära sina ungar hur man dödar ett byte, säger Jan-Eric Karlsson.

Stora neddragningar på vuxenutbildningen

Nu föreslås stora neddragningar inom vuxenutbildningen i Skara. Sex tjänster ska bort, något som fått lärarna att reagera:
– Vi är oroliga för kvaliteten, säger en representant för gruppen.

Astro Sweden i Skara köper Lundsbrunns Kurort

Den anrika Kurorten i Lundsbrunn, vars tidigare ägare gick i konkurs för några månader sedan, är nu såld till Skaraföretaget Astro Sweden AB. I köpet ingår hela konkursboet med samtliga ingående fastigheter och inventarier, uppger konkursförvaltare Peter Bengtsson i pressmeddelande.

Tiggeriförbud inget trollspö

Falköping säger nej till ett tiggeriförbud och Tidaholm har inte frågan på sin agenda. I Skara menar kommunalrådet Ylva Pettersson (M) att frågan måste diskuteras noggrant.
– Den som tror att vi nu fått ett trollspö som löser problemet kanske blir bekymrad över hur många problem som kvarstår, säger hon.

Lista: Här är företagen som startades under hösten

Under de senaste månaderna har 17 nya företag startats i Skara, Götene och Vara. Restaurang, tandvård, fastighetsförvaltning och padeltennis är några av de nya verksamheterna som rapporterats till Bolagetsverket.

Nya spekulanter på kupolen

Det första försöket att sälja Köpstadens glaskupol gick i stöpet för ett par veckor sedan. Men nu kan en försäljning vara på gång igen.
– Vi har ett par nya intressenter, säger Bengt Ekström på Hjobo entreprenad, som är ansvarig för rivning och försäljning.

Många ville hjälpa Filip att hjälpa Vid din sida

Filip Karlssons insamling till Jeanette Höglunds organisation Vid din sida är avslutad. På en vecka fick han ihop 31 419 kronor. Pengar som nu är överlämnade till Jeanette att använda i organisationens verksamhet

Ali kan utvisas – trots hot i Iran och jobb i Sverige

Ali Gholami konverterade från islam till kristendom i Iran och blev efter det både förskjuten av sin familj och förföljd av polis. Nu hotas han av utvisning tillbaka till sitt hemland, vilket gör både honom och hans arbetsgivare förtvivlad.
– Vi förlorar en viktig anställd, säger Ari Larikka och Fredrik Falkhage på Tess bilvård och service där Ali haft praktik och arbetar i två år. Om han får stanna vill de ge honom ett fast jobb.
Artikel 2 av 9
Jan-Eric fick tio får dödade av lodjur
Tillbaka till startsidan