Förra hösten visade Infensus intresse för borgen och arenan på Medeltidens värld. På arenan tänkte de träna, ha tornerspel och hyra ut den till andra evenemang. Borgen ville de ha som klubbhus och servera fika i vid evenemang.

Infensus tittade på anläggningen i vintras och lade ett bud på drygt 400 000 kronor. Sedan hörde Infensus inte så mycket mer från kommunen på hela våren. Under tiden har de fixat en träningsbana i Västermark utanför Lundsbrunn tillfälligt.

– Vi hyrde banan i Lundsbrunn tills vi visste hur det blev med arenan på Medeltidens värld, säger Infensus ordförande Pontus Persson.

Annons

Nu har kommunen och Infensus kommit överens om ett nyttjanderättsavtal som innebär att föreningen får träna på arenan. De får använda arenan gratis mot att de sköter den. Den ska undertecknas vid nästa fullmäktige, men enligt Pontus Persson är det bara en formalitet, de är överens om detaljerna.

– Avtalet gäller tillsvidare mot att vi ser till att det är ordning och fint på området. Det känns väldigt positivt för oss.

De får dock inte ha publik vid arenan förrän januari 2015. Först måste uppröjningen bli klar på området.

Infensus är fortfarande intresserade av borgen, men då vill de hellre arrendera. Styrelsen i Medeltidens värld AB beslutade i maj att deras utgångsbud på borgen är 3,4 miljoner kronor. Då ingår 4-6 hektar mark med indraget avlopp, vatten och el. Det skiljer stort från budet från Infensus, som är de enda intressenterna just nu.

– Det är helt orimligt. Men det sista ordet är inte sagt, säger Pontus Persson.