I sikta mot stjärnorna handlar det om att skapa ett så roligt och annorlunda nummer som möjligt. Deltagarna kan sjunga, mima och dansa på scenen.

Under våren har flera hoppfulla barn tävlat ute på skolorna. Åtta bidrag, fyra från låg- och fyra från mellanstadiet, gick vidare till finalen på nationaldagen.

Fyra skolor fanns i år representerade: Ardala, Varnhem, Gällkvist och Metis.

Segern bland de yngre barnen gick till Ester Lindetun och Chelsea Malmenback från klass 3 på Metis som showade till Zara Larssons hit Sundown.

Annons

— Det var kul bara att gå vidare till final. Jag trodde aldrig att vi skulle vinna, säger en glädjestrålande Ester Lindetun, som deltog i tävlingen för första gången.

Bland de äldre barnen var det däremot ett par "veteraner" som vann med en poäng, nämligen Malvina Tell och Maja Nyman Friberg från klass 4 på Metis.

— Vi var med förra året. Då tävlade vi med några andra tjejer, så vi trodde inte att det skulle gå så bra i år igen, säger Maja, som går i dansskola.

— Men vi har övat mycket, tillägger Malvina.

Tjejerna gjorde ett upptempo-nummer till Dannys Snacket på stan som både juryn och publiken gillade.

— Det var jätteroligt att vinna. Nu ska vi fira med glass, säger tjejerna glatt.

Minst lika glada blev tvåorna från Gällkvistskolan för den yngre gruppen och Ardalaskolan bland de äldre. Alla vinnarna får en slant till klassen att använda till en gemensam aktivitet.