När en representant för Pizza Master Cup kom förbi George Alkamas pizzeria Deluxe i Skövde visste inte restaurangägaren vem han var. Men när han frågade efter deras bästa pizza var det självklart för George vilken han skulle bjuda på.

– Jag bakade pizzan Italia till honom och han sa att det var den bästa han har ätit häromkring, berättar George.

George fick rådet att delta i tävlingen och nu skickar han sin medarbetare Jubran Kanneh till Vin- och delimässan i Göteborg på lördag. En vinst där innebär en resa till Parma och en plats i Pizza-VM.

– Italien har ju den bästa pizzan i hela världen, så att tävla där vore stort. Vi ska satsa hundra procent på att vinna, säger George.

Pizzan som Jubran kommer att baka är just den populära Italia. Den innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, färska champinjoner, paprika och basilika.

– Vi kommer inte att lägga till något speciellt som extra toppning eller annan tomatsås. Vi väljer ett säkert kort och tänker inte deala, säger George.

Ashem Shammo från Pizzeria Torget i Timmersdala kommer också att delta i Pizza Master Cup och ser fram emot en spännande helg.

– Det är roligt för kunderna. Vi får en chans att visa upp vilka goda pizzor vi gör, säger han.

Till tävlingen kommer han att baka pizzan Gulf, men vad den innehåller är en hemlighet.

– Jag kan i alla fall säga att den är väldigt omtyckt, säger Ashem.

På frågan om hur pizzabagarna laddar upp inför sammandrabbningen är svaret enkelt - att fortsätta jobba som vanligt.

– Jag har bakat pizza varje dag i över fjorton år, så jag behöver ingen träning. Och jag har lärt Jubran allt jag kan så jag vet att han är duktig, säger George Alkama.

I Pizza Master Cup på lördag tävlar också Naser Jbira från Estelle Pizzeria i Skara.