Som sporten kunde berätta innan påsk var Skövde HF på väg att slutföra ett par nyförvärv. För sporten sa klubbens tränare Rasmus Poulsen att de jobbade på att få in två stycken nyförvärv som de var nära att ro i hamn och skulle komma att presentera inom den närmaste framtiden.

Nu är den ena av dem officiellt bekräftad. Via klubbens hemsida presenterar Skövde HF värvningen av högernian Louise Søndergaard, 19, från den danska division 1-klubben Bjerringbro.

– Jag har alltid velat prova att spela utomlands och när jag fick chansen att spela i Skövde var timingen perfekt eftersom jag tar studenten i sommar, säger Søndergaard till klubbens hemsida.

– Min upplevelse är att Skövde HF är en klubb som har en bra och professionell inställning, vilket är väldigt attraktivt och jag tror att denna inställning kan utveckla mig ännu mer som en handbollsspelare. Jag hoppas att vi kommer att bygga ett starkt lag så att vi kan matcha de bättre lagen i SHE. Jag ska åtminstone göra mitt bästa för att bidra med inställning, kämpaglöd och förhoppningsvis några mål.

Annons

"Kommer att besöka Skövde i helgen"

Søndergaard kommer alltså från Bjerringbro som för närvarande kvalspelar för uppflyttning till den danska högstaligan. Där har hon under säsongen gjort 113 mål på 17 matcher, vilket gör henne till bästa målgörare på H9:an i danska division 1.

– Det är en riktigt värdefull värvning för oss, säger Poulsen när sporten når honom.

– Jag har faktiskt följt Louise i några år och pratade även med henne inför denna säsongen, men då hade hon studier. Därför passade det inte för henne att komma hit denna säsong men det är möjligt nu inför kommande. Hennes kvalitet ligger i hennes skottstyrka. Så det är en väldigt positiv värvning som tillför en kvalitet till laget som vi har saknat.

Det här var ju då den första av de två värvningarna som vi snackade om innan påsk. Hur går det med den andra?

– Det går bra. Hon kommer att besöka Skövde i helgen och kör ner på söndag, om hon inte får något oväntat förhinder.

Hon kommer också från Danmark, eller?

–Ja, det är en annan dansk tjej.

Något namn vill Poulsen dock inte utge än.

Läs också: Skövde HF bygger om – fem spelare lämnar och två på väg in