Att det finns bäver på diverse platser på Falbygden är känt, men det måste ändå vara väldigt ovanligt med detta djur inne i tätorten.

Hur som helst, när Falköpingsbon Daniel Eldor Engdahl var på väg till jobbet ute i Floby tidigt på fredagsmorgonen den 4 maj, så stötte han på just en bäver.

Falköpingsbon Daniel Eldor Engdahl fångade den här bävern på bild inne i Falköping tidigt en morgon i början av maj.
Foto: Privat
Bävern verkade inte nämnvärt påverkad av att vara iakttagen, utan lunkade bara på utmed gatan.
Foto: Privat

– Jag kom åkande på Nils Ericsonsgatan och klockan var cirka 05.25. Ungefär mittemellan Lärcenter och Östgöta Wienerbageri fick jag se bävern. Den satt då still på gatan, men började sedan röra sig i en lite lunkande stil. Den hade inte jättebråttom iväg, så alltför rädd över att jag kom i bilen var den nog inte, säger Daniel.

Instinktivt stannade han bilen, plockade fram mobiltelefonen och började filma och fotografera det han såg.

– Jag tyckte att det var läge på det, det är ju knappast troligt att jag får vara med om detta igen, skrattar han.

Efter att han vandrat omkring uppe vid Nils Ericsonsgatan en liten stund fortsatte bävern ner mot spårområdet vid Falköpings Centralstation.

– Jag tyckte att den hade en lite konstig gång, kanske var den skadad på något vis. Jag vet ju i och för sig inte hur en bäver brukar röra sig, men speciellt på slutet av filmen, när bävern är på väg bort, ser det ut som den möjligen haltar eller så, summerar Daniel Eldor Engdahl.