För tredje säsongen i rad arrangeras Hoppet loppet i Skara. Motionsloppet vänder sig främst till små barn, två till fem år.

— Jag fick idén efter att jag och min dotter åkt till Proppen i Skövde, som lockar många deltagare. Det var lite tråkigt att behöva åka långt och sedan behöva köa först en timme för att få nummerlapp och sedan en timme till innan dottern kunde starta. Jag tänkte att det borde hållas ett liknande lopp här i Skara, säger arrangören Pernilla Dahl, Skara.

Annons

När ingen av de lokala föreningarna nappade drog hon igång själv; Skapade en grupp på Facebook och bjöd in vänner och bekanta. Det som började som en aktivitet med några få intresserade har växt och lockar i snitt 70-80 barn per gång.

— Det är jätteuppskattat. Min tanke var att loppet framför allt ska rikta sig till barn som inte har börjat med någon idrott än. De får komma ut, träffa andra och röra på sig, berättar Pernilla Dahl.

Hoppet loppet hålls på onsdagar i Fornbyn med start den 16 augusti. Det datum som står i Västsveriges evenemangsguide på internet och i informationsfoldern från Västergötlands museum stämmer alltså inte. En dubbelbokning av Fornbyn gör också att det blir ett uppehåll den 23 augusti. Men sedan körs aktiviteten varje vecka till och med den 4 oktober.

Namnet Hoppet loppet har för övrigt koppling till Barncancerfonden, dit startavgiften går.

— Jag tycker att det är fint att barnen springer för andra barn som inte kan komma och springa, förklarar Pernilla Dahl och understryker att alla medel som kommer in går oavkortat till Barncancerfonden.

— När vi haft avslutning har lokala företag sponsrat med fika.