Juli 2019 tog Coop över Nettos svenska verksamhet med 162 butiker. Sen dess har man arbeta med att förbereda omställningen från Netto till Coop. I september ställdes de tre första pilotbutikerna om. Nu rullar omställningen vidare då hela 13 Nettobutiker öppnas som Coop den 1 november.

Relaterat: Coop och Netto i jätteaffär – berör över 160 butiker

– De första Netto-butikerna som ställdes om till Coop har fått ett mycket gott mottagande. Vi ser verkligen fram emot att snart öppna ytterligare 13 butiker, säger Patrik Levin, vd på Coop vardagshandel, i ett pressmeddelande.

Två av de butikerna är Netto i Götene och Vara.

Varje butik som ställs om genomgår en större invändig renovering och utrustas med nya hyllor, kylar och frysar samtidigt som alla skyltar så väl på in- som utsidan byts ut. När den omställda butiken öppnar upp som Coop följer den samma format som de övriga Coopbutikerna.

Jämfört med Netto får de nya omställda Coop butikerna ett betydligt bredare sortiment av mat, från ca 2 000 artiklar till 6 000. Öppettiderna kommer också att förlängas.

Även butikerna i Tibro, Töreboda, Skövde, Herrljunga, Hjo, Vårgårda, Vänersborg samt båda två i Lidköping respektive Mariestad ställs om till Coop.

Relaterat: Nu ska Netto förvandlas till Coop - men butiker kan komma att försvinna
Mat