Det var David mot Goliat när topplaget i Superettan, Östers IF, kom på besök på Södermalms IP på torsdagskvällen. Det var dags för andra omgången i Svenska Cupen och 376 personer hade tagit sig för att se matchen. Skövde AIK hängde också med bra – i ungefär tio minuter innan Öster tog över matchen och tränare Charbel Abraham var inte nöjd med sitt lag efter matchen.

– Jag tycker att vi blir alldeles för passiva både offensivt och defensivt. Därmed gör vi också en del enkla misstag. Vår insats är inte så bra bra idag tyvärr.

Trots spelövertaget stod det länge 0-0 och Skövde vaskade fram några enstaka chanser. Med fem minuter kvar av första halvlek lyckades Öster dock utnyttja sitt spelövertag och Skövde fick gå in i paus med 0-1 i baken.

– Det är klart att det är tråkigt att gå till paus i underläge men det var inte förvånande med tanke på hur vi spelade idag. Vi förtjänade inte bättre, säger Charbel.

Skövde AIK:s tränare Charbel Abraham var inte nöjd med sitt lag efter 0-3 mot Öster.
Foto: Fredrik Sandquist

Vad var det som inte fungerade då?

– Det handlar enbart om inställning i den här matchen, vi har våra styrkor men idag kunde vi inte utnyttja dem. Vi pratade om att inte ge bort initiativet för mycket innan matchen och sen gör vi det ändå när matchen väl kommer igång. Öster vinner väldigt enkelt, mycket enklare än vad de borde gjort.

Att Öster är formstarka och kom till Skövde som klara favoriter förstår Charbel ändå. Han hade dock gärna sett att laget matchat Öster på ett bättre sätt.

Annons

– Man ser att Öster har tydliga linjer i sitt spel och de är skickliga men vi måste ändå ge dem en bättre match. Att vi förlorar mot Öster är ingen stor grej men sättet vi genomför matchen på är inte bra. Det får vi förbättra till nästa match.