Deadpool 2

Regi: David Leitch

Skådespelare: Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Josh Brolin, Br..

Deadpool 2

Regi: David Leitch

Skådespelare: Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Josh Brolin, Brianna Hildebrand, Julian Dennison

Kategori: Action, Äventyr, Komedi

Ålder: 15 år

Tid: 1 tim 59 min

Antal stickor: 3

Ryan Reynolds som Deadpool i den andra filmen om den något annorlunda superhjälten.
Foto: Photo Credit: Courtesy Twentieth Century Fox

En omoralisk kokain-älskande marvel som tolkar Flashdance i guldfärgat patron-regn: Det kan bara betyda att lönnmördarversionen av superhjälteromanik med metahumor och populärkulturskämt är tillbaka. Deadpool 2 påminner om en hel säsong Family Guy i ett bräde och lite blodsplatter från Natural born killers på det.

En självmordsbenägen DP med krossat hjärta tycks inte få njuta av dödens befrielse vad han än gör eller vem han än möter. Men när hjärtat vaknar till igen hittar han ett gäng mutanter och bildar (det mycket mindre könsdiskriminerande) X-force för att rädda en pojke - som briljant spelas av Hunt for the wilder people-stjärnan Julian Dennison - från elakaste Cable.

Många skämt är lika sjukt underhållande som de är galna, medan andra blir mest ingenting på grund av orytmisk och krystad leverans i scenerna. Den överdrivna återvinningen av material från första filmen är aningen förolämpande och det karaktäristiska att bryta fjärde väggen och interagera med oss i publiken är likaså jättekul en stund, sen mest tröttsamt och uttjatat.

Annons

Trots en huvudkaraktär med dödslängtan och bristande personregi är det samma gamla DP vi känner igen. Konstant babblande med resten av filmen tryggt vilande i sin värmande och gosiga populärkultur-kofta och haglande metaskämt om Hollywoods filmindustri. Popkultnivån är ett snäpp högre än Guardians of the Galaxy och lättköpta nördar smälter när någon vågar göra det modiga (ironi) att mixtra med förtexterna. Kommentarer om effekter överflödiga.